2009 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Atnaujinti savo mastyma...

Atnaujinti savo mastyma...ka tai reiskia, kaip tai padaryti?.. As daznai uzduodavau sau situos klausymus?..Kaip daznai mus uzvaldo gyvenimo problemos, kaip daznai musu mintis apie problemas, nesekmes lydi iki lovos kol uzmiegame, o kartais net nemiga kankina, lyg bijotum rytojaus dienos...
Stai nauja darbo svaite, bloga diena darbe, nepasiseke nuveikti darbus kuriuos suplanavai, o ne ryt laukia vadovo moralas, kodel nepadarai darbu...Nauja mokslo diena, atsiskaitymas, nespejai pasiruosti, o ne dabar pazymis itakos mokejima uz mokslus, ka daryti... Be visa to susipykau su bendradarbiu... Tokie menkniekiai, kartais nevisada menkniekiai pripildo musu mintis per diena. O mintis niekur nedingsta, ka daryti su jomis?! Vieni bando uzgniauzti jas alkocholiu, kiti bando malshinti raminamaisiais...Jei zmogus tikintis jis gal bando sau pasakyti na viskas Dievo rankose, ka padarysi. Bet sie budai daznai buna tik laikini, jie suteikia ramybes mazam laiko tarpui...Bet Dievas per biblija kalba: "atnaujinkite savo mastyma". Nes Dievas troksta, kad musu sirdis butu laisva nuo rupesciu: "nieku per daug nesirupinkite". Todel noriu su jumis pasidalinti patirtimi ir keliais patarimais, kaip atnaujinti mastyma.
1. Pirma reikia pripazinti, kad tik Dievas gali tau atnaujinti mintis. Ne tu pats megindamas galvoti apie 'gerus' dalykus. Dievas sako: 'As esu visu dievu Dievas' bet kokia beda ir situacija yra Dievui pavaldi.
2. Kreipkis i Dieva malda. Ne muzikos klausydamasis, ne bendraudamas su kitais zmonemis ar geriausiais draugais ieskok paguodos. Bet turek asmenini bendravima su Dievu. Susirask ramia vieta, kur tau niekas netrugdys ir galesi ramei melstis. 'Kai tu panoresi melstis, eik i savo kambareli ir uzsirakines melkis savo Tevui, esanciam slaptoje, o tavo Tevas regintis slaptoje, tau atlygins.' 'Argi atsiras tarp jusu zmogus, kuris savo vaikui prasanciam duonos, duotu akmeni?!/Tad jeigu jsu budami nelabi, mokate sao vaikams duoti geru dalyku, juo labiau jusu dangiskasis Tevas duos gera tiems, kurie ji praso' Daug Dievo pazadu kad Jis nurmins ir atsakys jeigu i Ji kreipsimes.
3. Man daznai vaikai sekmadienio mokikleleje sako, as nezinau nei vienos maldos. Galbut ir tu nezinai nei vienos maldos, o gal jau pripratai sakyti tam tikras frazes ir kartais manai, kad Dievas neisgirs jei pasakysi ar nepasakysi to ar kito zodzio. Bet ar Dievas nori kad mes kartotume kazkoki ismokta teksta, ar tai bendravimas?! 'Jums dar neprasius, jusu Tevas zino, ko jums reikia.' Bendrauk su Juo atvira sirdim - isliek Jam savo sirdi, verk, kalbek kaip guostumeis geriausiam draugui "Jis nušluostys kiekvieną ašarą nuo jų akių; ir nebebus mirties, nebebus liūdesio nei aimanos, nei sielvarto, nes kas buvo pirmiau, tas praėjo“.
4. Nepamirsk savo tikslo. Visu pirma reiktu uzduoti klausyma, koks tavo gyvenimo tikslas, arba kur link tu eini?! Viena is sekmadieniu nuskabejo sis klausymas, ir atsakymas buvo toks, kad mes visi einame i dangu, i Dievo karalyste i nuostabia vieta kur busime su amzinai Dievo artybeje. Ir kai tavo sirdis, pertekusi rupesciu, tu greiciausiai atsakytum, kad tavo tikslas iveikti sia problema, kad dabar negali apie nieka kita mastyti ar pan. Bet jei tu patikejai Dievu ir priemei Jo atleidima, per Jezu, tai Tavo tikslas yra dangaus karalyste! Ne pinigai, ne seima, ne mokslai, karjera, bet dangaus karalyste! Vienas brolis pries mirdamas giedojo giesme: 'Dangus nuostabiausia vieta, ten Tevyne mana, ten pamatysiu Viespati ir nuolat garbinsiu Ji, eime!' Tad nepamirskime kur link mes einame ir nesibauginkime net paciu dydziausiu negandu siame gyvenime.
Tikiuosi sitie patarimai ir pasidalijimas patirtim pades vaikscioti su ramybe, kuri pranoks, bet koki supratima ir pasiliks mintyse bei sirdyse.

Komentarų nėra: